De Griekse eilanden-Skiathos Uitstapjes per boot

Uitstapjes per boot

Als u rondom het eiland vaart met een kaik, komt u langs de volgende bezienswaardigheden:

Galazia Spilia (=Blauwe Grot) aan de noordkant van het eiland en Skotini Spilia (=Duistere Grot), daar vlakbij. Als uw ogen gewend zijn aan het duister blijkt hij van een adembenemende schoonheid te zijn.

Lalaria en Trypia Petra. Dit is een indrukwekkend strand met witte ronde kiezels van verschillende g rootte. Aan het einde ervan vormt een rots een brug over de smaragdgroene zee.

Kastro. Een imponerende rots aan de uiterste noordkant van het eiland, vlakbij Lalaha. In de 16de eeuw bouwden de inwoners van Skiathos daar hun vesting, die meer dan 300 woningen en 30 kerken omvatte. Daar leverden zij hun strijd tegen Turken en piraten. Helaas zijn maar twee kerken bewaard gebleven. Een ervan is de Christos-kerk met een houten iconostase uit 1695 en talrijke muurschilde fingen.

Na het bezoek aan Kastro zet de kaik koers in zuidwestelijke richting en komt langs Aselino en Mandraki (of de haven van Xerxes) om via KoukounariŰs naar Chora terug te keren.

Tsougrias. Een heel mooi en dicht begroeid eilandje met een hagelwit zandstrand, tegenover AchiadiŰs. Het is in particuliere handen, maar het bezoeken ervan is toegestaan.