De Griekse eilanden-Samos Plaatsen en stranden

Plaatsen en stranden op Samos

Avlakia-Een zandstrand met toeristische voorzieningen.
Agios Konstantinos-Een kustplaatsje met s'zomers vrij veel bedrijvigheid.
Ambelos-Dorp verscholen in het groen met een prachtig uitzicht over zee.
Agios Dimitros
Agios Kyriaki
Agios Isidoris-Mooie baai
Kalami-Agia Paraskevi-Een schilderachtige baai met een gelijknamig kerkje.
Kokkari-Het schilderachtigste vissershaventje van Samos, dat tot een groot toeristencentrum is uitgegroeid. een schiereilandje met dicht opeen staande huisjes die tot de top van de heuvel reiken, met een haventje aan de ene kant en een mooi zandstrand aan de andere. Tavernas, cafe's en winkeltjes voltooien het unieke beeld.
Lemonakia-Een van de mooiste kleine, groene baaitjes van Samos, met een prachtig zandstrandje.
Tsamadou-een schitterend strand vlak naast Lemonakia.
Vourliotes-Een echte uitkijkpost over zee op een hoogte van 340 meter. Op 2 km van het dorp ligt het klooster Panagia Vrontiani, het oudste klooster van Samos. Vanaf dit punt is het ongeveer 3 uur te voet naar de top van de Karvouniberg.
Platanakia-Een mooie kust met platanen en buiten restaurantjes.
Manolates-Dorp op 380 meter hoogte met een indrukwekkend ravijn aan de westkant.
Stavrinides-Dorp verscholen in het groen met een prachtig uitzicht over zee.
Kontake´ka-Dorp
Ydrousa-Een dorpje met veel water.
Karlovasi-Is de op een na grootste stad en haven van Samos. Alle boten die naar Samos-stad varen doen eerst deze stad aan. Het bestaat uit drie grote wijken: nieuw, midden en oud-Karlovasi. Het is een aatrekkelijk stadje, vooral het deel op de groene hellingen van de heuvel Agia Triada met de gelijknamige kerk aan de top. In Karlovasi ziet men oude heerenhuizen en leegstaande leerlooierijen. Maar nu vind men hier alleen wat pottenbakkerijen, ateliers voor muurdecoraties en weverijtjes.
Potami-Een van de mooiste stranden van Samos. Een wandeling langs de rivier die in zee uitmondt, is erg leuk. Vanuit Karlovasi kunt u mooie uitstapjes maken, waaronder wandelingen, bergbeklimmingen en bezoeken aan bergdorpjes en schilderachtige kloosters op de berg Kerkis de hoogste berg van Samos
Kosmade´ Een dorpje op de berg Kerkis. Kastania-Onder de kastanjebomen met veel water.
Marathokambos-4 km verder,is een toeristisch centrum met een uitgestrekt strand.
Votsalakia-Een van de voornaamste stranden van Samos
Kalithea en Draka´-Tussen deze dorpjes daalt een weggetje af naar de baai van Agios Isidoris.
Platanos-In het groen gelegen bergdorp.
Koume´ka-Met een fraaie baai
Skoure´ka-Stranden.
Koutsi-een prachtig plaatsje met platanen, waterstroompjes en een mooi uitzicht.
Pyrgos-Een groot dorp, bekend vanwege zijn wijnen, druiven en appels, maar tevens vanwege zijn weefstoffen en zijn wollen, handgemaakte tapijten.
Pandrosso-Bergdorpje.Spathare´-Aardig dorpje
Limnonaki-Vanuit Limnonaki gaat een bootje naar het lieflijke eilandje Samiopoula met zijn twee zandstranden.
Koumarade´-Een dorp met een pottenbakkerstraditie, evenals het dorp Mavratze´.
Chora-In vroeger tijden de hoofdstad van het eiland.
Myli-Een dorp naast het uit de oudheid bekende riviertje Imvrasos.
Pagonda-Voornaamste dorp in de omgeving.
Ireo-Een van de grootste toeristencentra van het eiland met een mooi zandstrand.


Kan ik deze zomer vertrouwd naar de Griekse eilanden.

Van enkele mensen kreeg ik de vraag, nu het economisch niet goed gaat met Griekenland kan ik dan vertouwd op vakantie naar Griekenland? De Griekse bevolking wordt flink aangepakt door deze regering wat natuurlijk resulteert in onvrede. De afgelopen jaar gekozen regering mag het puin ruimen van de vorige regering. Zoals een Griek tegen mij zei afgelopen jaar, heeft de vorige regering Griekenland verkwanseld met oplichterij.

Maar ga je op vakantie naar de Griekse eilanden, dan zul je weinig van onvrede merken, heel veel mensen op de eilanden zijn afhankelijk van het toerisme. Ik kan met zekerheid stellen dat u met open armen ontvangen zult worden, zoals het altijd geweest is.

Een vakantie in Griekenland is een appartementje boeken, leuke dingen doen, naar het strand, en s'avonds heerlijk relaxen in een plaatselijke taverna. En je komt herboren thuis.

Ontvlucht de Nederlandse stress! En steun de bevolking op de Griekse eilanden!

Nog nooit op vakantie geweest naar de Griekse eilanden, probeer het eens en proef de sfeer die je niet kunt uitleggen.

Heb je al zin in Griekenland?

Alonissos,Chios, Corfu, Cruise, Kreta, Eilandhoppen, Island Hopping, Karpathos, Kefalonia, Kos, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mykonos, Naxos, Parga, Paros, Paxos, Peloponnesos, Rhodos, Samos, Santorini, Skiathos, Skopelos, Thassos, Zakynthos, Zeilvakanties, Zonnig, of Actief.

Wat gaat het worden!?

Wanneer naar Griekenland

In beginsel kun je naar de Griekse eilanden in het vakantieseizoen van 1 april tot 31 oktober.

Hou je van de natuur en wil je niet in de drukte zitten, dan is het voorjaar de beste tijd. (rond meivakantie, juni) Geniet van de uitbundige bloei en geur van de natuur! gemiddelde temperatuur 20-25 graden.

Hou je van gezellige drukte en kun je alleen in het hoogseizoen (zomervakantie, juli, augustus) zoek dan de populaire eilanden op. Wil je toch rust in het hoogseizoen? Er zijn diverse reisorganisaties die accommodaties aanbieden ver van de drukte en op nog relatief rustige eilanden. Temperaturen van 20 tot 40 graden.

Naseizoen (september, oktober, herfstvakantie) In deze periode kun je ook nog ongeremd genieten van de Griekse sfeer. De bestemmingen zijn over het algemeen wat rustiger zodat je optimaal kunt genieten van strand, cultuur enz. De natuur is vaak dor door de warme zomer. Temperaturen circa 20 tot 25 graden.

Klimaatverschillen in Griekenland

Klimaatverschillen zijn er wel degelijk. Corfu, Zakynthos, e.d. liggen aan de westkant van Griekenland. Hier heb je een klimaat vergelijkbaar met een Italiaans klimaat. Lesbos, Kos, Rhodos e.d. liggen aan de oostkant van Griekenland, denk hierbij aan een Turks klimaat. Karpathos, Kreta e.d. zijn de zuidelijkste eilanden waar het buiten het hoogseizoen goed verblijven is.
Klimaat en weer Griekenland

weer in Griekenland Griekenland heeft een Mediterraan klimaat met veel zon, milde temperaturen en beperkte regenval. Door de geografische positie, het verschil in hoogte en de verdeling van vaste land en zee, kent het Griekse klimaat veel variatie. Gelukkig zorgt een aangename wind op de eilanden meestal voor de nodige afkoeling.

De warmte is overigens minder benauwend dan in Nederland, omdat er minder vocht in de Griekse lucht zit.

Tussen eind augustus en eind oktober steekt met name rond de Dodekanesos een stevige bries op, dit be´nvloedt de temperatuur niet.
Kom je net aan, is een petje en goed insmeren geen sinicure. Bij aankomst met het vliegtuig is het uitstappen en verademing, het mooiste gevoel wat je kan hebben, je wordt omringt met warmte.

Wil je de temperaturen voor vandaag weten? Kijk dan even op onze weerpagina


Pasen in GriekenlandFeestdagen Griekenland 2014.

Ondanks het feit dat er een rits nationale officiŰle feestdagen in Griekenland zijn waarbij het hele land vrijaf heeft, moet je weten dat elk Griekse eiland, dorp en stad ook nog zijn eigen feestdagen heeft.

Wil je meer weten over de Griekse feestdagen?
Kijk dan even op Griekse feestdagen 2014.


Stranden Griekenland

De Griekse kust is 16.000 kilometer lang en bestaat voor de helft uit eilanden. Uniek is de grote diversiteit van het kustlandschap.

Uitgestrekte zandstranden, kleine baaien en inhammen, duinen, wetlands, kusten met kiezels en grotten omgeven door grillige rotspartijen.

De Griekse stranden zijn ook erg populair vanwege het heldere, blauwe water. Niet voor niets kregen 404 stranden en 5 jachthavens in Griekenland de prijs ĹBlue Flagĺ.

Veel stranden hebben de nodige faciliteiten. Ligstoelen met parasols, allerlei winkeltjes, cafÚĺs, gezellige barretjes en restaurants. Verder bieden strand en zee meer dan zonnebaden en zwemmen. Zoals een jet-ski huren of een ritje op een band of banaan achter een boot. Veilig ontspannen onder het toeziend oog van de strandwacht.

Genieten van de natuur zonder de aanwezigheid van veel medetoeristen? Ga naar de rustige, ongerepte kusten. Vrijwel alle gebieden zijn toegankelijk.


Scooter huren in Griekenland, goed om te weten!

scooter huren in GriekenlandDe bestuurder van een bromfiets moet volgens de Griekse wet in het bezit zijn van een rijbewijs A (motorrijbewijs) of een bromfietsrijbewijs. De Nederlandse regeling waarmee je met rijbewijs B op een bromfiets mag rijden, kent men in Griekenland niet.

Hoewel een verhuurder meestal akkoord gaat met een Nederlands B-rijbewijs, bestaat de kans dat bij een aanrijding de bestuurder aansprakelijk is zonder dat hij schuld heeft.

Dus als je geen rijbewijs A hebt (motorrijbewijs), zorg dat je in Griekenland dan een bromfietsrijbewijs hebt!


Vanuit Griekenland bellen

Om vanuit Griekenland naar Nederland te kunnen bellen, kiest u +31 en vervolgens het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer. Bellen vanuit een telefooncel met kaart is het goedkoopste.

Uw mobiele telefoon kunt u zonder problemen gebruiken mits u de mogelijkheid hebt om in het buitenland te bellen of te sms'en.

De telefooncellen van de OTE (De Griekse Telecommaatschappij) zijn de goedkoopste plaats voor lokale en internationale telefoongesprekken. Je loopt een OTE-gebouw binnen en zoekt een vrije telefooncel waar je ongestoord kunt bellen. Als het telefoongesprek is afgelopen betaal je aan de balie. OTE telefoongebouwen zijn open vanaf 08:00 tot 14:00. In openbare telefooncellen bel je met een telefoonkaart (tilekarta). Telefoonkaarten zijn te koop bij kiosken en OTE-kantoor. Ook bij kiosken met een meter kan getelefoneerd worden, lokaal en internationaal.