De Griekse eilanden-Limnos (Lemnos) stad Myrina en dorpen


De stad Myrina en dorpen

Myrina.Haven en hoofdplaats van het eiland, gebouwd op de plaats van de gelijknamige antieke stad. Het ligt langs twee stranden, gescheiden door een rotsachtige en steile landtong waarop zich het machtige kasteel verheft. Het is plezierig wandelen langs de haven en de mooie zandstranden van Myrina. Ook de klim naar het Genuese kasteel met het mooie uitzicht over stad en zee, is een van de hoogtepunten die Limnos te bieden heeft. Ook mag men vooral niet vergeten het archeologisch museum te bezoeken, met zeer belangwekkende vondsten.

Platy. Een mooie, afgesloten baai met prachtig zandstrand aan de voet van het gelijknamige dorp. Het ligt op ongeveer 2 km van Myrina.

Thanos. Een dorp met veel groen, 2 km ten noordoosten van Platy. In de baai van Thanos, die zich op ongeveer een kilometer van het dorp bevindt, vindt u een mooi zandstrand en eetgelegenheden.

Kontias. Een van de grootste dorpen van Limnos met oude herenhuizen, schilderachtige weggetjes en de mooie (Cristuskerk. Het ligt 7 km van Thanos en 11 km van Myrina. In de baai van Kontias ligt het waarschijnlijk het best tegen de wind beschutte strand van heel Limnos.

Kaspakas Een dorp 6 km ten noorden van Myrina. Onder Kaspakas ligt een eindeloos zandstrand. Op een bepaald gedeelte rijzen hoge steile rotsen op, de doen denken aan de Meteora in miniatuur.

Kotsinas. Vissershaventje in het hart van de golf van Bournias, aan de noordkust van het eiland, op 25 km afstand van Myrina, met een middeleeuws kasteel. Dichtbij Kotsina ligt de berg Despotis, waarvan men denkt dat het de oude vulkaan Moschylos was.

Ifestia (Hephaestia). De grootste stad van het antieke Limnos. Met de bouw werd omstreeks 1000 v.Chr. begonnen en het bleef meer dan 2000 jaar bewoond. Ifestia ligt op 35 km afstand van Myrina en is te bereiken via het dorp Kontopouli, dat dicht bij de twee meertjes ligt die het eiland telt.

Heilgdom der Grote Goden (ChloŰ). De ru´nes van een gebouwencomplex uit de 7de en 6de eeuw v.Chr., de plaats van de eredienst van de Kabeiren. In voor die tijd uitzonderlijk grote ruimtes, Telestiria (ceremoniehallen) genaamd, werden de Cabirische mysteries gehouden, zoals ook in Samothraki. Het heiligdom der Grote Goden ligt op 36 km afstand van Myrina en is te bereiken via de weg die linksaf van Kontopouli naar Plaka voert.

Poliochni. De belangrijkste archeologische vindplaats van Limnos. Men vindt hier de oudste nederzetting uit het Nieuwe Steentijdperk van het hele Ege´sche gebied. De eerste bouwsels dateren uit 4000v.Chr. (zie "Geschiedenis"). Poliochni ligt in het zuidoosten van Limnos, op 33 km afstand van Myrina en 9 km van Moudros.

Moudros. De tweede haven en ooit de hoofdplaats van het eiland, heeft een mooie kerk Evangelismos Theotokou (Blijde Boodschap). Het ligt 27 km van Myrini vandaan, in het hart van de gelijknamige baai.


Kan ik deze zomer vertrouwd naar de Griekse eilanden.

Van enkele mensen kreeg ik de vraag, nu het economisch niet goed gaat met Griekenland kan ik dan vertouwd op vakantie naar Griekenland? De Griekse bevolking wordt flink aangepakt door deze regering wat natuurlijk resulteert in onvrede. De afgelopen jaar gekozen regering mag het puin ruimen van de vorige regering. Zoals een Griek tegen mij zei afgelopen jaar, heeft de vorige regering Griekenland verkwanseld met oplichterij.

Maar ga je op vakantie naar de Griekse eilanden, dan zul je weinig van onvrede merken, heel veel mensen op de eilanden zijn afhankelijk van het toerisme. Ik kan met zekerheid stellen dat u met open armen ontvangen zult worden, zoals het altijd geweest is.

Een vakantie in Griekenland is een appartementje boeken, leuke dingen doen, naar het strand, en s'avonds heerlijk relaxen in een plaatselijke taverna. En je komt herboren thuis.

Ontvlucht de Nederlandse stress! En steun de bevolking op de Griekse eilanden!

Nog nooit op vakantie geweest naar de Griekse eilanden, probeer het eens en proef de sfeer die je niet kunt uitleggen.

Heb je al zin in Griekenland?

Alonissos,Chios, Corfu, Cruise, Kreta, Eilandhoppen, Island Hopping, Karpathos, Kefalonia, Kos, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mykonos, Naxos, Parga, Paros, Paxos, Peloponnesos, Rhodos, Samos, Santorini, Skiathos, Skopelos, Thassos, Zakynthos, Zeilvakanties, Zonnig, of Actief.

Wat gaat het worden!?

Wanneer naar Griekenland

In beginsel kun je naar de Griekse eilanden in het vakantieseizoen van 1 april tot 31 oktober.

Hou je van de natuur en wil je niet in de drukte zitten, dan is het voorjaar de beste tijd. (rond meivakantie, juni) Geniet van de uitbundige bloei en geur van de natuur! gemiddelde temperatuur 20-25 graden.

Hou je van gezellige drukte en kun je alleen in het hoogseizoen (zomervakantie, juli, augustus) zoek dan de populaire eilanden op. Wil je toch rust in het hoogseizoen? Er zijn diverse reisorganisaties die accommodaties aanbieden ver van de drukte en op nog relatief rustige eilanden. Temperaturen van 20 tot 40 graden.

Naseizoen (september, oktober, herfstvakantie) In deze periode kun je ook nog ongeremd genieten van de Griekse sfeer. De bestemmingen zijn over het algemeen wat rustiger zodat je optimaal kunt genieten van strand, cultuur enz. De natuur is vaak dor door de warme zomer. Temperaturen circa 20 tot 25 graden.

Klimaatverschillen in Griekenland

Klimaatverschillen zijn er wel degelijk. Corfu, Zakynthos, e.d. liggen aan de westkant van Griekenland. Hier heb je een klimaat vergelijkbaar met een Italiaans klimaat. Lesbos, Kos, Rhodos e.d. liggen aan de oostkant van Griekenland, denk hierbij aan een Turks klimaat. Karpathos, Kreta e.d. zijn de zuidelijkste eilanden waar het buiten het hoogseizoen goed verblijven is.
Klimaat en weer Griekenland

weer in Griekenland Griekenland heeft een Mediterraan klimaat met veel zon, milde temperaturen en beperkte regenval. Door de geografische positie, het verschil in hoogte en de verdeling van vaste land en zee, kent het Griekse klimaat veel variatie. Gelukkig zorgt een aangename wind op de eilanden meestal voor de nodige afkoeling.

De warmte is overigens minder benauwend dan in Nederland, omdat er minder vocht in de Griekse lucht zit.

Tussen eind augustus en eind oktober steekt met name rond de Dodekanesos een stevige bries op, dit be´nvloedt de temperatuur niet.
Kom je net aan, is een petje en goed insmeren geen sinicure. Bij aankomst met het vliegtuig is het uitstappen en verademing, het mooiste gevoel wat je kan hebben, je wordt omringt met warmte.

Wil je de temperaturen voor vandaag weten? Kijk dan even op onze weerpagina


Pasen in GriekenlandFeestdagen Griekenland 2014.

Ondanks het feit dat er een rits nationale officiŰle feestdagen in Griekenland zijn waarbij het hele land vrijaf heeft, moet je weten dat elk Griekse eiland, dorp en stad ook nog zijn eigen feestdagen heeft.

Wil je meer weten over de Griekse feestdagen?
Kijk dan even op Griekse feestdagen 2014.


Stranden Griekenland

De Griekse kust is 16.000 kilometer lang en bestaat voor de helft uit eilanden. Uniek is de grote diversiteit van het kustlandschap.

Uitgestrekte zandstranden, kleine baaien en inhammen, duinen, wetlands, kusten met kiezels en grotten omgeven door grillige rotspartijen.

De Griekse stranden zijn ook erg populair vanwege het heldere, blauwe water. Niet voor niets kregen 404 stranden en 5 jachthavens in Griekenland de prijs ĹBlue Flagĺ.

Veel stranden hebben de nodige faciliteiten. Ligstoelen met parasols, allerlei winkeltjes, cafÚĺs, gezellige barretjes en restaurants. Verder bieden strand en zee meer dan zonnebaden en zwemmen. Zoals een jet-ski huren of een ritje op een band of banaan achter een boot. Veilig ontspannen onder het toeziend oog van de strandwacht.

Genieten van de natuur zonder de aanwezigheid van veel medetoeristen? Ga naar de rustige, ongerepte kusten. Vrijwel alle gebieden zijn toegankelijk.


Scooter huren in Griekenland, goed om te weten!

scooter huren in GriekenlandDe bestuurder van een bromfiets moet volgens de Griekse wet in het bezit zijn van een rijbewijs A (motorrijbewijs) of een bromfietsrijbewijs. De Nederlandse regeling waarmee je met rijbewijs B op een bromfiets mag rijden, kent men in Griekenland niet.

Hoewel een verhuurder meestal akkoord gaat met een Nederlands B-rijbewijs, bestaat de kans dat bij een aanrijding de bestuurder aansprakelijk is zonder dat hij schuld heeft.

Dus als je geen rijbewijs A hebt (motorrijbewijs), zorg dat je in Griekenland dan een bromfietsrijbewijs hebt!


Vanuit Griekenland bellen

Om vanuit Griekenland naar Nederland te kunnen bellen, kiest u +31 en vervolgens het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer. Bellen vanuit een telefooncel met kaart is het goedkoopste.

Uw mobiele telefoon kunt u zonder problemen gebruiken mits u de mogelijkheid hebt om in het buitenland te bellen of te sms'en.

De telefooncellen van de OTE (De Griekse Telecommaatschappij) zijn de goedkoopste plaats voor lokale en internationale telefoongesprekken. Je loopt een OTE-gebouw binnen en zoekt een vrije telefooncel waar je ongestoord kunt bellen. Als het telefoongesprek is afgelopen betaal je aan de balie. OTE telefoongebouwen zijn open vanaf 08:00 tot 14:00. In openbare telefooncellen bel je met een telefoonkaart (tilekarta). Telefoonkaarten zijn te koop bij kiosken en OTE-kantoor. Ook bij kiosken met een meter kan getelefoneerd worden, lokaal en internationaal.