De Griekse eilanden-Ikaria kennismaking


De omgeving van Agios Kirikos

Agios Kirikos, de hoofdplaats en voornaamste haven van het eiland. Men kan er de Agios Kirikoskerk en het kleine archeologisch-folkloristische museum bezoeken.

Therma (Loutra) (2 km) ligt ten noord-oosten van Agios Kirikos en is een van de twee badplaatsjes van Ikaria, met geneeskrachbge baden en een strand. In de buurt van Therma liggen de ruďnes van een oude akropolis (Akropolis=bovenstad).

Therma (Loutra) Lefkadas (2 km) ligt ten noordwesten van Agios Kirikos en is de tweede badplaats van Ikaria. Dicht bij Lefkada ligt het klooster Evangelismos.

Agios Kirikos - Armenistis

7 km. Mavrato. Een aardig dorpje in het groen op de helling van de berg boven Agios Kirikos. De daken van de huizen zijn gemaakt van steenplaten.

8 km. Oxea. Nog een dorp in dezelfde stijl as Mavrato, maar hoger gelegen.

22 km. Mileopos. Een van de aardigste dorpen in het noorden van Ikaria in een dicht begroeide bergkloof, hoog boven zee.

38 km. Evdilos. Eens de hoofdplaats van het eiland en nu de tweede haven van Ikaria, met veel neoklassieke huizen. Sommige ferries doen Evdilos aan in plaats van Agios Kirikos.

40 km. Kambos. Hier liggen de resten van het antieke Oinoë en het archeologisch museum. Iets voor het dorp passeert men de stranden Fytema en Kambos.

52,5 km. Gialiskari. Een klein plaatsje aan zee. Dichtbij ligt het eilandje Diapori met de Analipsi (Hemelvaart) kerk: en iets verderop de mooiste zandstranden van Ikaria, Mesakti en Livadi.

54,5 km. Een zijweg links leidt na 7 km naar het mooie bergdorp Christos ton Rachon. De weg gaat door naar Profitis Ilias en Pezi, hooggelegen en met een prachtig uitzicht over zee.

55 km. Armenistis. Nog een haventje van Ikaria aan het eind van een uitloper. Vanuit Armenistis loopt een weg hoog boven zee langs de kust en komt na 3 km uit bij de schilderachtige baai van Nas. Hier vindt men resten van oude muren en van de tempel van Tauvropolou Artemis.


Aparthotel Ikaria, Griekenland
Een aparthotel in Ikaria, Griekenland boeken? De leukste aparthotels in Ikaria, Griekenland gemakkelijk en voordelig online boeken!

Griekenland | Ikaria | Armenistis

Aparthotel Messakti ***
Prima accommodatie met een goede service voor een onbezorgde vakantie op Ikaria.

Meer informatie over Aparthotel Messakti in Armenistis


Hotel Ikaria, Griekenland
Een hotel in Ikaria, Griekenland boeken? De leukste hotels in Ikaria, Griekenland gemakkelijk en voordelig online boeken

Griekenland | Ikaria | Armenistis

Hotel Daidalos ***
Prima hotel met een gunstige ligging ten opzichte van zowel het strand als het centrum van Armenistis.

Meer informatie over Hotel Daidalos in Armenistis


Griekenland | Ikaria | Armenistis

Hotel Erofili ****
In traditionele stijl gebouwd hotel met een fijne ligging ten opzichte van het strand en het centrum van Armenistis.

Meer informatie over Hotel Erofili in Armenistis


Kan ik deze zomer vertrouwd naar de Griekse eilanden.

Van enkele mensen kreeg ik de vraag, nu het economisch niet goed gaat met Griekenland kan ik dan vertouwd op vakantie naar Griekenland? De Griekse bevolking wordt flink aangepakt door deze regering wat natuurlijk resulteert in onvrede. De afgelopen jaar gekozen regering mag het puin ruimen van de vorige regering. Zoals een Griek tegen mij zei afgelopen jaar, heeft de vorige regering Griekenland verkwanseld met oplichterij.

Maar ga je op vakantie naar de Griekse eilanden, dan zul je weinig van onvrede merken, heel veel mensen op de eilanden zijn afhankelijk van het toerisme. Ik kan met zekerheid stellen dat u met open armen ontvangen zult worden, zoals het altijd geweest is.

Een vakantie in Griekenland is een appartementje boeken, leuke dingen doen, naar het strand, en s'avonds heerlijk relaxen in een plaatselijke taverna. En je komt herboren thuis.

Ontvlucht de Nederlandse stress! En steun de bevolking op de Griekse eilanden!

Nog nooit op vakantie geweest naar de Griekse eilanden, probeer het eens en proef de sfeer die je niet kunt uitleggen.

Heb je al zin in Griekenland?

Alonissos,Chios, Corfu, Cruise, Kreta, Eilandhoppen, Island Hopping, Karpathos, Kefalonia, Kos, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mykonos, Naxos, Parga, Paros, Paxos, Peloponnesos, Rhodos, Samos, Santorini, Skiathos, Skopelos, Thassos, Zakynthos, Zeilvakanties, Zonnig, of Actief.

Wat gaat het worden!?

Wanneer naar Griekenland

In beginsel kun je naar de Griekse eilanden in het vakantieseizoen van 1 april tot 31 oktober.

Hou je van de natuur en wil je niet in de drukte zitten, dan is het voorjaar de beste tijd. (rond meivakantie, juni) Geniet van de uitbundige bloei en geur van de natuur! gemiddelde temperatuur 20-25 graden.

Hou je van gezellige drukte en kun je alleen in het hoogseizoen (zomervakantie, juli, augustus) zoek dan de populaire eilanden op. Wil je toch rust in het hoogseizoen? Er zijn diverse reisorganisaties die accommodaties aanbieden ver van de drukte en op nog relatief rustige eilanden. Temperaturen van 20 tot 40 graden.

Naseizoen (september, oktober, herfstvakantie) In deze periode kun je ook nog ongeremd genieten van de Griekse sfeer. De bestemmingen zijn over het algemeen wat rustiger zodat je optimaal kunt genieten van strand, cultuur enz. De natuur is vaak dor door de warme zomer. Temperaturen circa 20 tot 25 graden.

Klimaatverschillen in Griekenland

Klimaatverschillen zijn er wel degelijk. Corfu, Zakynthos, e.d. liggen aan de westkant van Griekenland. Hier heb je een klimaat vergelijkbaar met een Italiaans klimaat. Lesbos, Kos, Rhodos e.d. liggen aan de oostkant van Griekenland, denk hierbij aan een Turks klimaat. Karpathos, Kreta e.d. zijn de zuidelijkste eilanden waar het buiten het hoogseizoen goed verblijven is.
Klimaat en weer Griekenland

weer in Griekenland Griekenland heeft een Mediterraan klimaat met veel zon, milde temperaturen en beperkte regenval. Door de geografische positie, het verschil in hoogte en de verdeling van vaste land en zee, kent het Griekse klimaat veel variatie. Gelukkig zorgt een aangename wind op de eilanden meestal voor de nodige afkoeling.

De warmte is overigens minder benauwend dan in Nederland, omdat er minder vocht in de Griekse lucht zit.

Tussen eind augustus en eind oktober steekt met name rond de Dodekanesos een stevige bries op, dit beďnvloedt de temperatuur niet.
Kom je net aan, is een petje en goed insmeren geen sinicure. Bij aankomst met het vliegtuig is het uitstappen en verademing, het mooiste gevoel wat je kan hebben, je wordt omringt met warmte.

Wil je de temperaturen voor vandaag weten? Kijk dan even op onze weerpagina


Pasen in GriekenlandFeestdagen Griekenland 2014.

Ondanks het feit dat er een rits nationale officiële feestdagen in Griekenland zijn waarbij het hele land vrijaf heeft, moet je weten dat elk Griekse eiland, dorp en stad ook nog zijn eigen feestdagen heeft.

Wil je meer weten over de Griekse feestdagen?
Kijk dan even op Griekse feestdagen 2014.


Stranden Griekenland

De Griekse kust is 16.000 kilometer lang en bestaat voor de helft uit eilanden. Uniek is de grote diversiteit van het kustlandschap.

Uitgestrekte zandstranden, kleine baaien en inhammen, duinen, wetlands, kusten met kiezels en grotten omgeven door grillige rotspartijen.

De Griekse stranden zijn ook erg populair vanwege het heldere, blauwe water. Niet voor niets kregen 404 stranden en 5 jachthavens in Griekenland de prijs ‘Blue Flag’.

Veel stranden hebben de nodige faciliteiten. Ligstoelen met parasols, allerlei winkeltjes, café’s, gezellige barretjes en restaurants. Verder bieden strand en zee meer dan zonnebaden en zwemmen. Zoals een jet-ski huren of een ritje op een band of banaan achter een boot. Veilig ontspannen onder het toeziend oog van de strandwacht.

Genieten van de natuur zonder de aanwezigheid van veel medetoeristen? Ga naar de rustige, ongerepte kusten. Vrijwel alle gebieden zijn toegankelijk.


Scooter huren in Griekenland, goed om te weten!

scooter huren in GriekenlandDe bestuurder van een bromfiets moet volgens de Griekse wet in het bezit zijn van een rijbewijs A (motorrijbewijs) of een bromfietsrijbewijs. De Nederlandse regeling waarmee je met rijbewijs B op een bromfiets mag rijden, kent men in Griekenland niet.

Hoewel een verhuurder meestal akkoord gaat met een Nederlands B-rijbewijs, bestaat de kans dat bij een aanrijding de bestuurder aansprakelijk is zonder dat hij schuld heeft.

Dus als je geen rijbewijs A hebt (motorrijbewijs), zorg dat je in Griekenland dan een bromfietsrijbewijs hebt!


Vanuit Griekenland bellen

Om vanuit Griekenland naar Nederland te kunnen bellen, kiest u +31 en vervolgens het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer. Bellen vanuit een telefooncel met kaart is het goedkoopste.

Uw mobiele telefoon kunt u zonder problemen gebruiken mits u de mogelijkheid hebt om in het buitenland te bellen of te sms'en.

De telefooncellen van de OTE (De Griekse Telecommaatschappij) zijn de goedkoopste plaats voor lokale en internationale telefoongesprekken. Je loopt een OTE-gebouw binnen en zoekt een vrije telefooncel waar je ongestoord kunt bellen. Als het telefoongesprek is afgelopen betaal je aan de balie. OTE telefoongebouwen zijn open vanaf 08:00 tot 14:00. In openbare telefooncellen bel je met een telefoonkaart (tilekarta). Telefoonkaarten zijn te koop bij kiosken en OTE-kantoor. Ook bij kiosken met een meter kan getelefoneerd worden, lokaal en internationaal.