De Griekse eilanden-Chios Het stadje Chios


Vakantie Chios, Griekenland
Een vakantie in Chios, Griekenland boeken? De leukste vakanties in Chios, Griekenland gemakkelijk en voordelig online boeken bij Sudtours Vliegreizen.


Het stadje Chios

Het stadje ChiosHet plaatsje Chios, oftewel Chora zoals de plaatselijke bevolking het noemt ligt aan de oostkust van het eiland, recht tegenover de kust van klein-AziŰ.

Het is de hoofdstad van eiland en provincie Chios. Het is gebouwd op de plaats van de oude Ionische stad, waarvan echter alleen nog maar enkele resten van het theater en de stadswallen bewaard zijn gebleven.

De oude Turkse buurt ligt ten noorden van de haven en binnen de muren van het grote Kastro (kasteel) dat eerst door de Byzantijnen werd gebouwd en vervolgens door de Genuezen werd uitgebreid.

Van daar uit naar het centrum van de stad gaand, kan men het archeologisch museum bezoeken en iets verderop de Bibliotheek Kora´s, een van de grootste bibliotheken van Griekenland (met 130.000 boeken) en het interessante folkloristische museum Filippos Argentis, dat in hetzelfde gebouw is ondergebracht. Vlakbij ligt de Kathedraal Agii Viktori, daterend van na 1881.