De Griekse eilanden-Chios Excursies


Vakantie Chios, Griekenland
Een vakantie in Chios, Griekenland boeken? De leukste vakanties in Chios, Griekenland gemakkelijk en voordelig online boeken bij Sudtours Vliegreizen.


Excursies

Het Nea Moni klooster uit de 11e eeuw dat door hoge bergen wordt omgeven, de goed bewaarde middeleeuwse mastiekdorpjes Pirgi en Mesta. De baai van Emborio beschikt over een zwart kiezelstrand dat ontstaan is na een vulkaanuitbarsting. Het opmerkelijke strand verdwijnt zachtjes in het kristalheldere water. Verder vindt men in het zuiden en het westen van het eiland nog talrijke rustige en ongerepte baaien.

Overige excursies zijn bijvoorbeeld: een boottocht naar de baai van Avlonia. Zuid-Chios, met Armolia (mastiekplantages), Pyrgi, Mesta en Emporio. Turkije, met bezoek aan ăesme en Izmir. Het klooster Nea Moni, Avogonima (bergdorp) en Anavatos (ru´ne-dorp). Rondrit Noord-Chios, met klooster Nea Moni, Avgonima, Volissos en Pitioys. Boottocht naar het eilandje Inousses. Vistrip per boot. Chios-stad met archeologisch museum, moskee, zgn. Korais bibliotheek (o.a. portrettengalerijen en klederdrachten), klein AziŰ-museum en oude stadsdeel Kastro.