De Griekse eilanden-Chios diverse info


Vakantie Chios, Griekenland
Een vakantie in Chios, Griekenland boeken? De leukste vakanties in Chios, Griekenland gemakkelijk en voordelig online boeken bij Sudtours Vliegreizen.


Klimaat:

De zomers kunnen erg heet en droog zijn. Gemiddelde temperatuur in de zomer ( juni, juli en augustus ) is ca. 27 Ó 28 graden C.

De wind 'Meltemi' zorgt in de zomermaanden voor afkoeling. De winters zijn aanzienlijk koeler en vochtiger.

Gemiddelde wintertemperaturen ( december, januari, februari ) is ca. 11 Ó 12 graden C. De meeste neerslag valt in december en januari.


Geld

Munteenheid: Euro.

Betaalmiddelen: Er zijn geldautomaten (in enkele plaatsen). Creditcards (vnl. Euro/Mastercard en Visa) worden op beperkte schaal geaccepteerd. Gemiddelde openingstijden van banken en postkantoren: maandag t/m vrijdag 09:00 - 13:30 uur.

Prijsniveau: Het gemiddelde prijsniveau van de streek is hetzelfde als in Nederland. Het is gebruikelijk om in drink- en eetgelegenheden een fooi te geven (5-10%)


Bus Vanuit Chios-stad frequente verbindingen met diverse plaatsen op het eiland.


Taxi Taxi: Officieel hebben de taxi's een aanvangstarief van ongeveer eur 1,80. Van 00:00 - 05:00 uur wordt vaak een dubbel tarief gehanteerd. Het komt nogal eens voor dat de meter niet wordt aangezet. De prijs valt dan niet meer te controleren en zal dikwijls hoger uitvallen. Ook worden tijdens de rit soms meerdere passagiers meegenomen. De taxi moet meestal uit Chios-stad komen.


Boot Vanuit Chios dagelijks (in de winter minder frequent) carferry naar Piraeus, Lesbos, Inousses en ăesme (Turkije), verder enkele malen per week naar Ikaria, Fourni, Samos en Psara.


Toerisme

De meest populaire plaatsen op Chios zijn de badplaats Karfas en de kleine hoofd- en havenstad Chios. De plaatsen worden voornamelijk bezocht door een vrij rustig publiek. In het hoogseizoen (juli/augustus) komen er tevens veel (Griekse) jongeren en gezinnen met kinderen. In Chios-stad zijn, ook buiten het hoogseizoen, veel Griekse jongeren (met name op de havenkade).

Men komt over het algemeen voor de rust, natuur, de diverse authentieke dorpjes en het strand: in het hoogseizoen tevens voor het uitgaansleven in met name Chios-stad.

Het toerisme op Chios is zich begin jaren '80 gaan ontwikkelen en bevindt zich nog steeds in de groeifase. Dit is op het hele eiland merkbaar aan (soms stilgelegde) bouwactiviteiten van accommodaties en aan de verbetering van de infrastructuur.