De Griekse eilanden - Kreta excursies.

Welkom bij de excursiepagina Kreta!

Deze pagina is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Toch kunnen er veranderingen optreden in het aanbod van excursies en prijzen en de samenstelling van de excursie.

Deze site kan derhalve niet aansprakelijk worden gesteld voor eventueele wijzigingen typfouten e.d.
2003 - 2016 De Griekse eilanden Sitemap


Jeepsafari over Kreta.

's Morgens vanaf het verzamelpunt wordt u verdeeld over de jeeps en krijgt u uitleg over het programma en de benodigde veiligheidsinstructies.

Dan begint een onvergetelijke dag ver weg van het snelverkeer op Kreta. U gaat de bergen in, met name over onverharde wegen en u zult kennismaken met een Kreta, zoals dit echt niet in de reisgidsen beschreven staat.

U komt langs dorpjes waar alleen maar enkele oude mensen wonen die nog van elke toerist opkijken. U ziet wellicht nog herders die hun schapenkuddes op de zomerweides laten grazen. U ontdekt de diverse landschappen van Noord tot Zuid-Kreta.

Stof, zand en zee, horen bij deze avontuurlijke dag. Tijdens deze ondernemende tocht wordt vaak ook een videofilm gemaakt die u na afloop als herinnering kunt kopen.

Denkt u aan: uw rijbewijs, een fles water, een pet, zwemkleding en zonnebrandcreme.

Kledingadvies: goed wasbare kleding die tegen een stootje kan.


Samariakloof (wandeltocht 18 km)

Een intensieve wandeling van 18 km door de langste kloof van Europa, de Samariakloof. Een must voor de echte wandelaar.

Langs de noordkust rijdt u naar het Omalos plateau ten zuiden van Chania. In het lefka Ori (de Witte Bergen) ligt de Omalos hoogvlakte (1.100 m.) en bij Xyloskalon begint uw wandeltocht.

U loopt over rotsen en zeer zeker aan het begin van het seizoen zult u over kleine beekjes moeten springen. Een goede conditie, gezondheid en wandelschoenen met profielzool zijn een vereiste voor deze tocht.

Gemiddeld duurt de wandeling 5 uur. Aan het eindpunt, in Agia Roumelli "de bewoonde wereld", zijn taveernes en ligt de Libische Zee aan uw voeten, van hieruit met de boot naar Chora Sfakion. Daar wacht de bus op u en brengt u terug naar uw accommodatie.

Denkt u aan. stevige wandelschoenen met goed profiel, sportsokken, pleisters, eten (zout), fruit, een fles water, zwemkleding, en zonnebrandcreme in een rugzakje. Een trui o.i.d. voor op de boot. Ter plaatse betaalt u de entree voor de kloof en de ticket voor de boot.


lmbroskloof (wandeltocht - 8 km)

Voor natuurliefhebbers en wandelaars een must!

Via Rethymnon en Vrises rijdt u naar het plateau van Askifou. U stopt bij het dorpje lmbros waar u een kop koffie kunt drinken. Vanaf daar begint de 8 km lange wandeling door de lmbroskloof.

Een wandeling van ca. 3 uur door prachtige natuur en indrukwekkende rotsformaties. Het smalste gedeelte is slechts 1,5 mtr. breed en met steile wanden tot grote hoogte.

Goede schoenen en een goede gezondheid zijn vereist voor deze tocht.

Aan het eind van de kloof heeft u gelegenheid om iets te eten (vaak niet inbegrepen)in het dorpje Komitades. In de middag gaat u naar de burcht van Frangokastelio alwaar de gelegenheid om een frisse duik te nemen in de Libische zee.

Denkt u aan: stevige schoenen met sokken, zwemkleding, zonnebrandcreme, rugzakje en een fles water.


Griekse avond

In de namiddag wordt u opgehaald en rijdt u naar een Kretenzisch bergdorp. Hier wordt u ontvangen door de dorpsbewoners met hapjes en raki, een locale druivenbladjenever. U heeft de gelegenheid per voet het dorpje te bekijken.

Tijdens de avond krijgt u een wervelende show te zien met typische Kretenzische dansen en muziek, maar natuurlijk ook van vele andere Griekse eilanden en het vasteland.

Terwijl u geniet wordt u een lokale eenvoudige maaltijd geserveerd en de dorpswijn staat op tafel.De maaltijd en wijn zijn bij de prijs inbegrepen, frisdrank en overige alcoholische dranken zijn niet inbegrepen.

Denkt u aan: een trui o.i.d. voor de avond!


Spinalonga (boottocht)

Niemand minder dan Jos Brink heeft het eilandje Spinalonga al bekend gemaakt bij de Nederlandse Tv-kijker.

Vanuit Ag. Nicolaos per boot naar Spinalonga een voormalige vesting en leprakolonie. De boot vaart, in ca. 1 uur, via de grot van Barbarosa naar Spinalonga, aan boord zal uw gids de geschiedenis en het aangrijpende verhaal van Spinalonga vertellen. Op het eiland heeft u 1 uur om rond te kijken.

Dan per boot naar het vissersplaatsje Elounda (bekend van "Wie betaalt de veerman?"), gelegenheid om te eten (vaak niet inbegrepen). s'Middags met de boot naar een mooie baai om te zwemmen en te snorkelen.

Terug naar Ag. Nicolaos en dan per bus naar uw accommodatie.

Denkt u aan: zwemkleding, zonnebrandcreme en goede schoenen. Op de boot kunt u consumpties en broodjes kopen.

Mocht het weer het niet toelaten om naar het eiland te varen, dan wordt vaak een alternatieve tocht gemaakt naar Kritsa, Elounda en omgeving.


Land en Volk (bustoer)

De tocht gaat eerst naar het dorpje Anogia, gelegen tegen een helling van de Ida-berg, de hoogste op Kreta.

In de bergen leeft men vooral van de kleinveeteelt. Net buiten de bebouwde kom bezoek aan een traditionele kaasmakerij. Samen met uw reisleiding maakt u een wandeling door het dorpje en onderweg bezoekt u een glasblazerij, wolspinnerij, een bakkerij met de traditionele bruidsbroden en het huis van de beroemde Kretenzer zanger Nikos Xylouris.

Na de wandeling heeft u de gelegenheid om te lunchen (niet inbegrepen). s'Middags wordt de tocht voortgezet naar Zoniana, alwaar u een bezoek zult brengen aan de grot Sfendoni, met haar fantastische stalagmieten en stalactieten.

Via Garazo en Apladiana gaat de reis terug richting Heraklion. De laatste (koffie)stop wordt gemaakt in het dorpje Drossia.

Denkt u aan: goede schoenen een trui O.i.d. lunch en entree voor de grot zijn vaak niet bij de excursie prijs inbegrepen.


Centraal Kreta (bustoer)

Een schitterende bustocht met een verscheidenheid aan bezienswaardigheden en regelmatig stops.

Voor de gasten aan de oostkant van het eiland. Via de noordelijke kustweg langs rotsachtige bergen, baaien en zeekliffen naar Rethymnon.

Een vriendelijk oud stadje met Turkse huizen, minaretten, pleintjes, Venetiaanse haven en zandstrand. U krijgt de gelegenheid om de stad te bezichtigen en te winkelen.

Voor de gasten uit Rethymnon begint vanaf hier de excursie. Via een indrukwekkende rit langs het Ida-gebergte en door de Kourtallotiko kloof, naar het klooster Preveli aan de zuidkust. Het klooster waar de opnamen zijn gemaakt voor de film Zorba de Griek.

De tocht gaat verder naar het pittoreske Agia Galini. U kunt hier zwemmen in de libische Zee en/of lunchen (vaak niet inbegrepen).

s'Middags gaat de route door het bergachtige binnenland met typisch Kretenzer dorpjes. Bezoek aan het nonnenklooster en weeshuis Kaliviani met zijn prachtige tuinen.

De laatste stop is in het dorp Aghia Varvara, geografisch gezien het middelpunt van Kreta.

Denkt u aan: gepaste kleding voor het kloosterbezoek en eventueel zwemkleding. Entreegeld Klooster Preveli vaak niet inbegrepen


Vulkaaneiland Santorini

Een eiland anders dan anderen, zwarte lava stranden en enorme rotsplateaus waarop als toefjes sneeuw hagelwitte dorpjes liggen. De eendaagse cruise voert u naar dit, zuidelijkste, eilandje van de Cycladische Archipel.

Het eiland laat een duidelijk verloop zien van de grote vuikaanuitbarsting 3.500 jaar geleden. Deze grote ramp en de opgravingen van Akrotiri geven aanleiding tot de theorie dat Santorini een overblijfsel van het legendarische Atlantis zou kunnen zijn.

Gelijk na inscheping gebruikt u een ontbijt. Tijdens de vaart (4 uur) kunt u een plaatsje kiezen op een van de dekken of binnen in de salon van het schip. De hostesses zullen u begroeten en uitnodigen voor een welkomstinformatie over Santorini en de facultatieve excursies (vaak niet inbegrepen).

Het schip legt aan voor de haven van Fira en u gaat per tenderboot naar de Wal, dan per (muil)ezel of per kabelbaan omhoog naar het stadje.

Een hele middag staat ter uwer beschikking om het stadje en het eiland te verkennen. Aan het eind van de middag bent u in de haven om u over te laten zetten naar het Schip.

s'Avonds is er een dinerbuffet. Het eiland kunt u op velerlei wijzen bewonderen en zal absoluut een onvergetelijke indruk op u achterlaten.