De Griekse eilanden-Zakynthos (Zante) Excursies/klimaat


Klimaat

Op Zakynthos zult u voornamelijk te maken hebben met een Middellands Zeeklimaat. Dit kenmerkt zich door hoge zomer- en wintertemperaturen. Het Griekse jaar kent slechts drie jaargetijden: de groene tijd (maart-juni), de droge tijd (juni-oktober) en de regentijd (half oktober-maart). De zon schijnt bijna het hele jaar.


Bus

van half juni t/m augustus regelmatige busverbinding tussen de belangrijkste badplaatsen en Zakynthos-stad. Vanuit de plaatsen Lithakia en Agios Sostis is geen busverbinding.


Taxi

In een aantal plaatsen is een taxistandplaats. Er wordt een nachttoeslag berekend. De taxi's zijn voorzien van een meter en hebben officieel een aanvangstarief, vervolgens wordt een kilometertarief gehanteerd. De meter wordt echter niet altijd aangezet. De prijs is dan niet meer te controleren en zal dikwijls hoger uitvallen. Soms worden vaste tarieven gerekend naar de belangrijkste bestemmingen.


Boot

Ferrydienst vanuit Kyllini. In de zomer is er ook een lokale bootverbinding tussen Zakynthos en Kefalonia.


Toerisme

Het toeristisch seizoen is van half april tot half oktober. Het hoogseizoen valt in de maanden juli t/m augustus.

Het toerisme concentreert zich voornamelijk langs de oostelijke en zuidoostelijke stranden van het eiland. Hier liggen de belangrijkste badplaatsen, namelijk Laganas, Agios Sostis, Planos (Tsivili) en Argasi. Laganas is de grootste toeristische bestemming. Soort publiek: gemengd publiek, strandliefhebbers en in Laganas voornamelijk jongeren.


Excursies

Snorkelen bij Marathonissi: Als u van een mooie onderwaterwereld houdt dat kunt u hier het beste gaan duiken. Het water is prachtig helder, met zeer veel leven. Planten, anemonen, prachtig gekleurde vissen en als je geluk hebt kunt u schildpadden zien.

Shipwreck beach : Een prachtig wit strand met een oud scheepswrak erop, dat omringd word door hoge witte kliffen en prachtig blauw water. Dit is een van de plaatsen die u op bijna alle kalenders en kaarten ziet.

Gerekas : Mooi zandstrand aan de oostkant van het eiland. Het water loopt zeer geleidelijk af en op dit strand zijn veel (beschermde) schildpaddennesten te vinden.

Kaap Skinari: Hier liggen de mooie Blauwe Grotten. Ze zijn ontstaan door de werking van de zee op de kust. De belangrijkste grot ligt recht onder de vuurtoren op de kaap Skinari. U kunt de grotten bezoeken vanuit de nabijgelegen plaatsen Agios Nikolaos en Alykes. Ook de excursieboten die vertrekken uit de belangrijke badplaatsen als Laganas, Agios Sostis en Argassi leggen hier aan.

Overige excursies: een eilandrondrit, een bezoek aan het eiland Kefalonia, een boottocht rond het eiland met bezoek aan o.a. de Blauwe Grotten en een scheepswrak of een Jeepsafari.


Geld

Over het algemeen worden in restaurants en hotels creditcards geaccepteerd. Er zijn geldautomaten (in een aantal plaatsen). Travellers cheques in euro's worden geaccepteerd. Gemiddelde openingstijden van banken en postkantoren: maandag t/m vrijdag 08:30 - 14:30 uur.


Kan ik deze zomer vertrouwd naar de Griekse eilanden.

Van enkele mensen kreeg ik de vraag, nu het economisch niet goed gaat met Griekenland kan ik dan vertouwd op vakantie naar Griekenland? De Griekse bevolking wordt flink aangepakt door deze regering wat natuurlijk resulteert in onvrede. De afgelopen jaar gekozen regering mag het puin ruimen van de vorige regering. Zoals een Griek tegen mij zei afgelopen jaar, heeft de vorige regering Griekenland verkwanseld met oplichterij.

Maar ga je op vakantie naar de Griekse eilanden, dan zul je weinig van onvrede merken, heel veel mensen op de eilanden zijn afhankelijk van het toerisme. Ik kan met zekerheid stellen dat u met open armen ontvangen zult worden, zoals het altijd geweest is.

Een vakantie in Griekenland is een appartementje boeken, leuke dingen doen, naar het strand, en s'avonds heerlijk relaxen in een plaatselijke taverna. En je komt herboren thuis.

Ontvlucht de Nederlandse stress! En steun de bevolking op de Griekse eilanden!

Nog nooit op vakantie geweest naar de Griekse eilanden, probeer het eens en proef de sfeer die je niet kunt uitleggen.

Heb je al zin in Griekenland?

Alonissos,Chios, Corfu, Cruise, Kreta, Eilandhoppen, Island Hopping, Karpathos, Kefalonia, Kos, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mykonos, Naxos, Parga, Paros, Paxos, Peloponnesos, Rhodos, Samos, Santorini, Skiathos, Skopelos, Thassos, Zakynthos, Zeilvakanties, Zonnig, of Actief.

Wat gaat het worden!?

Wanneer naar Griekenland

In beginsel kun je naar de Griekse eilanden in het vakantieseizoen van 1 april tot 31 oktober.

Hou je van de natuur en wil je niet in de drukte zitten, dan is het voorjaar de beste tijd. (rond meivakantie, juni) Geniet van de uitbundige bloei en geur van de natuur! gemiddelde temperatuur 20-25 graden.

Hou je van gezellige drukte en kun je alleen in het hoogseizoen (zomervakantie, juli, augustus) zoek dan de populaire eilanden op. Wil je toch rust in het hoogseizoen? Er zijn diverse reisorganisaties die accommodaties aanbieden ver van de drukte en op nog relatief rustige eilanden. Temperaturen van 20 tot 40 graden.

Naseizoen (september, oktober, herfstvakantie) In deze periode kun je ook nog ongeremd genieten van de Griekse sfeer. De bestemmingen zijn over het algemeen wat rustiger zodat je optimaal kunt genieten van strand, cultuur enz. De natuur is vaak dor door de warme zomer. Temperaturen circa 20 tot 25 graden.

Klimaatverschillen in Griekenland

Klimaatverschillen zijn er wel degelijk. Corfu, Zakynthos, e.d. liggen aan de westkant van Griekenland. Hier heb je een klimaat vergelijkbaar met een Italiaans klimaat. Lesbos, Kos, Rhodos e.d. liggen aan de oostkant van Griekenland, denk hierbij aan een Turks klimaat. Karpathos, Kreta e.d. zijn de zuidelijkste eilanden waar het buiten het hoogseizoen goed verblijven is.
Klimaat en weer Griekenland

weer in Griekenland Griekenland heeft een Mediterraan klimaat met veel zon, milde temperaturen en beperkte regenval. Door de geografische positie, het verschil in hoogte en de verdeling van vaste land en zee, kent het Griekse klimaat veel variatie. Gelukkig zorgt een aangename wind op de eilanden meestal voor de nodige afkoeling.

De warmte is overigens minder benauwend dan in Nederland, omdat er minder vocht in de Griekse lucht zit.

Tussen eind augustus en eind oktober steekt met name rond de Dodekanesos een stevige bries op, dit be´nvloedt de temperatuur niet.
Kom je net aan, is een petje en goed insmeren geen sinicure. Bij aankomst met het vliegtuig is het uitstappen en verademing, het mooiste gevoel wat je kan hebben, je wordt omringt met warmte.

Wil je de temperaturen voor vandaag weten? Kijk dan even op onze weerpagina


Pasen in GriekenlandFeestdagen Griekenland 2014.

Ondanks het feit dat er een rits nationale officiŰle feestdagen in Griekenland zijn waarbij het hele land vrijaf heeft, moet je weten dat elk Griekse eiland, dorp en stad ook nog zijn eigen feestdagen heeft.

Wil je meer weten over de Griekse feestdagen?
Kijk dan even op Griekse feestdagen 2014.


Stranden Griekenland

De Griekse kust is 16.000 kilometer lang en bestaat voor de helft uit eilanden. Uniek is de grote diversiteit van het kustlandschap.

Uitgestrekte zandstranden, kleine baaien en inhammen, duinen, wetlands, kusten met kiezels en grotten omgeven door grillige rotspartijen.

De Griekse stranden zijn ook erg populair vanwege het heldere, blauwe water. Niet voor niets kregen 404 stranden en 5 jachthavens in Griekenland de prijs ĹBlue Flagĺ.

Veel stranden hebben de nodige faciliteiten. Ligstoelen met parasols, allerlei winkeltjes, cafÚĺs, gezellige barretjes en restaurants. Verder bieden strand en zee meer dan zonnebaden en zwemmen. Zoals een jet-ski huren of een ritje op een band of banaan achter een boot. Veilig ontspannen onder het toeziend oog van de strandwacht.

Genieten van de natuur zonder de aanwezigheid van veel medetoeristen? Ga naar de rustige, ongerepte kusten. Vrijwel alle gebieden zijn toegankelijk.


Scooter huren in Griekenland, goed om te weten!

scooter huren in GriekenlandDe bestuurder van een bromfiets moet volgens de Griekse wet in het bezit zijn van een rijbewijs A (motorrijbewijs) of een bromfietsrijbewijs. De Nederlandse regeling waarmee je met rijbewijs B op een bromfiets mag rijden, kent men in Griekenland niet.

Hoewel een verhuurder meestal akkoord gaat met een Nederlands B-rijbewijs, bestaat de kans dat bij een aanrijding de bestuurder aansprakelijk is zonder dat hij schuld heeft.

Dus als je geen rijbewijs A hebt (motorrijbewijs), zorg dat je in Griekenland dan een bromfietsrijbewijs hebt!


Vanuit Griekenland bellen

Om vanuit Griekenland naar Nederland te kunnen bellen, kiest u +31 en vervolgens het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer. Bellen vanuit een telefooncel met kaart is het goedkoopste.

Uw mobiele telefoon kunt u zonder problemen gebruiken mits u de mogelijkheid hebt om in het buitenland te bellen of te sms'en.

De telefooncellen van de OTE (De Griekse Telecommaatschappij) zijn de goedkoopste plaats voor lokale en internationale telefoongesprekken. Je loopt een OTE-gebouw binnen en zoekt een vrije telefooncel waar je ongestoord kunt bellen. Als het telefoongesprek is afgelopen betaal je aan de balie. OTE telefoongebouwen zijn open vanaf 08:00 tot 14:00. In openbare telefooncellen bel je met een telefoonkaart (tilekarta). Telefoonkaarten zijn te koop bij kiosken en OTE-kantoor. Ook bij kiosken met een meter kan getelefoneerd worden, lokaal en internationaal.