De Griekse eilanden-Lefkada (Leucas) plaatsen en routes


1. Nydri - Vasiliki (38 km)

We nemen de weg naar Nydri.
2 km. Kalligoni. Het antieke Leucas moeten we dichtbij dit dorpje situeren. Er staan nog enkele delen van cyklopische muren en de ru´nes van een klein theater.
6 km. Lygia. Kustplaatsje met veel bomen en een zandstrand.
9 km. Nikiana. Dorp met een klein, maar mooi strand.
17 km. Nydri. Het grootste toeristische centrum van Lefkada, met veel groen. Pal er tegenover liggen de eveneens groene eilandjes Madouri (van de dichter Vadaoritis), Sparti, Chelonaki, Skorpios, (eigendom van de familie Onassis) en er naast het betoverend mooie schiereiland Agia Kyriaki met de Villa van D÷rpfeld op de top. Twee kilometer het binnenland in vanuit Nydri is er een waterval, even voorbij het dorp Rachi.
20 km. Mycho. Dorpje aan zee, gelegen aan de gelijknamige baai; aan de overkant ligt het lieflijke Geni.
25 krn. Kruising met een weg die na 2 km in het dorp Poros komt en na nog eens 4 km bij de mooie kust van Mikros Gialos.
30 km. Kruising met een weg die na 3 km in Syvota uitmondt, dat zich achter in een fjord met kristalhelder water bevindt.
38 km. Vasiliki. Vasiliki kan qua vreemdelingenverkeer wedijveren met Nydri. Het ligt op het zuidelijke gedeelte van het eiland, diep in de luwte in een grote baai met een groot strand van rolstenen en zand. Deze baai is prima geschikt om te windsurfen.
Van hieruit kunt u met een bootje de beeldschone stranden van Agiofyli en van Pidima Sapfous bezoeken, dichtbij de kaap Lefkatas. In de oudheid vonden hier terechtstellingen plaats. Vanaf een enorme loodrechte rots, tegen wiens voet de woeste golven van de Ionische Zee beuken, werden volgens de overlevering de ter dood veroordeelden geworpen. Als zij deze verschrikkelijke val overleefden, werd hun gratie verleend. Ook wierpen zich hier in zee diegenen die van een hopeloze, onbeantwoorde liefde verlost wilden worden.


2. Agios Nikitas - Kalamitsi - (Porto Katsiki) - Agios Petros - Vasiliki (43 km).

Porto KatsikiU neemt de weg naar Agios Nikitas.
Voorbij het dorp Tsoukalades (6 km) daalt een weg af naar een ruim strand.
12 km. Agios Nikitas. Enkele jaren geleden was dit nog een ongerept vissersdorpje, maar het heeft zich ontwikkeld tot een van de grootste toeristische trekpleisters van Lefkada.
14 km. De afslag naar rechts leidt na 2 km naar het grote strand van Kathisma, een van de mooiste stranden van Lefkada Er zijn taverna's en een ruime parkeerplaats. De rotsen aan het noordeinde van het zandstrand zijn een kijkje waard.
21 km. Kalamitsi. Dit dorp ligt op een hoogte van 380 m en is omringd door olijfbomen. Vanuit dit dorp volgt een weg naar beneden, naar mooie en ongerepte zandstranden.
30 km. Een wegkruising even voorbij het dorp Chortata. De geasfalteerde weg rechts gaat naar het dorp Athani (6 km). Vanaf Athani is het nog eens 13 km naar Porto Katsiki (zie foto), een van de mooiste plekjes van Griekenland met "loodrechte rotsen", een mooi strand en heiderblauw water. Ook vaart er bijna dagelijks een bootje van Nydri of van Vasiliki naar Porto Katsiki.
36 km. Agios Petros Mooi gesitueerd boerendorpje met uitzicht op Vasiliki.
43 km. Vasiliki.


3. Karya - Enklouvi (20 km)

U neemt de weg naar Nydri en na 1,5 km slaat u af naar rechts, richting Lazarata (10,5 km) en Karya.


14,5 km. Karya. Karya is een mooi en groot bergdorp, waterrijk, met veel bomen en planten en vol tradities. Uit dit dorp is ook het beroemde borduurwerk van Lefkada afkomstig.
20 km. Enklouvi. Een klein bergdorp dat bekend staat om zijn linzen. Het ligt precies onder de top van de hoogste berg van Lefkada, de Stavrota (hoogste punt: Elati, 1158 m).


Kan ik deze zomer vertrouwd naar de Griekse eilanden.

Van enkele mensen kreeg ik de vraag, nu het economisch niet goed gaat met Griekenland kan ik dan vertouwd op vakantie naar Griekenland? De Griekse bevolking wordt flink aangepakt door deze regering wat natuurlijk resulteert in onvrede. De afgelopen jaar gekozen regering mag het puin ruimen van de vorige regering. Zoals een Griek tegen mij zei afgelopen jaar, heeft de vorige regering Griekenland verkwanseld met oplichterij.

Maar ga je op vakantie naar de Griekse eilanden, dan zul je weinig van onvrede merken, heel veel mensen op de eilanden zijn afhankelijk van het toerisme. Ik kan met zekerheid stellen dat u met open armen ontvangen zult worden, zoals het altijd geweest is.

Een vakantie in Griekenland is een appartementje boeken, leuke dingen doen, naar het strand, en s'avonds heerlijk relaxen in een plaatselijke taverna. En je komt herboren thuis.

Ontvlucht de Nederlandse stress! En steun de bevolking op de Griekse eilanden!

Nog nooit op vakantie geweest naar de Griekse eilanden, probeer het eens en proef de sfeer die je niet kunt uitleggen.

Heb je al zin in Griekenland?

Alonissos,Chios, Corfu, Cruise, Kreta, Eilandhoppen, Island Hopping, Karpathos, Kefalonia, Kos, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mykonos, Naxos, Parga, Paros, Paxos, Peloponnesos, Rhodos, Samos, Santorini, Skiathos, Skopelos, Thassos, Zakynthos, Zeilvakanties, Zonnig, of Actief.

Wat gaat het worden!?

Wanneer naar Griekenland

In beginsel kun je naar de Griekse eilanden in het vakantieseizoen van 1 april tot 31 oktober.

Hou je van de natuur en wil je niet in de drukte zitten, dan is het voorjaar de beste tijd. (rond meivakantie, juni) Geniet van de uitbundige bloei en geur van de natuur! gemiddelde temperatuur 20-25 graden.

Hou je van gezellige drukte en kun je alleen in het hoogseizoen (zomervakantie, juli, augustus) zoek dan de populaire eilanden op. Wil je toch rust in het hoogseizoen? Er zijn diverse reisorganisaties die accommodaties aanbieden ver van de drukte en op nog relatief rustige eilanden. Temperaturen van 20 tot 40 graden.

Naseizoen (september, oktober, herfstvakantie) In deze periode kun je ook nog ongeremd genieten van de Griekse sfeer. De bestemmingen zijn over het algemeen wat rustiger zodat je optimaal kunt genieten van strand, cultuur enz. De natuur is vaak dor door de warme zomer. Temperaturen circa 20 tot 25 graden.

Klimaatverschillen in Griekenland

Klimaatverschillen zijn er wel degelijk. Corfu, Zakynthos, e.d. liggen aan de westkant van Griekenland. Hier heb je een klimaat vergelijkbaar met een Italiaans klimaat. Lesbos, Kos, Rhodos e.d. liggen aan de oostkant van Griekenland, denk hierbij aan een Turks klimaat. Karpathos, Kreta e.d. zijn de zuidelijkste eilanden waar het buiten het hoogseizoen goed verblijven is.
Klimaat en weer Griekenland

weer in Griekenland Griekenland heeft een Mediterraan klimaat met veel zon, milde temperaturen en beperkte regenval. Door de geografische positie, het verschil in hoogte en de verdeling van vaste land en zee, kent het Griekse klimaat veel variatie. Gelukkig zorgt een aangename wind op de eilanden meestal voor de nodige afkoeling.

De warmte is overigens minder benauwend dan in Nederland, omdat er minder vocht in de Griekse lucht zit.

Tussen eind augustus en eind oktober steekt met name rond de Dodekanesos een stevige bries op, dit be´nvloedt de temperatuur niet.
Kom je net aan, is een petje en goed insmeren geen sinicure. Bij aankomst met het vliegtuig is het uitstappen en verademing, het mooiste gevoel wat je kan hebben, je wordt omringt met warmte.

Wil je de temperaturen voor vandaag weten? Kijk dan even op onze weerpagina


Pasen in GriekenlandFeestdagen Griekenland 2014.

Ondanks het feit dat er een rits nationale officiŰle feestdagen in Griekenland zijn waarbij het hele land vrijaf heeft, moet je weten dat elk Griekse eiland, dorp en stad ook nog zijn eigen feestdagen heeft.

Wil je meer weten over de Griekse feestdagen?
Kijk dan even op Griekse feestdagen 2014.


Stranden Griekenland

De Griekse kust is 16.000 kilometer lang en bestaat voor de helft uit eilanden. Uniek is de grote diversiteit van het kustlandschap.

Uitgestrekte zandstranden, kleine baaien en inhammen, duinen, wetlands, kusten met kiezels en grotten omgeven door grillige rotspartijen.

De Griekse stranden zijn ook erg populair vanwege het heldere, blauwe water. Niet voor niets kregen 404 stranden en 5 jachthavens in Griekenland de prijs ĹBlue Flagĺ.

Veel stranden hebben de nodige faciliteiten. Ligstoelen met parasols, allerlei winkeltjes, cafÚĺs, gezellige barretjes en restaurants. Verder bieden strand en zee meer dan zonnebaden en zwemmen. Zoals een jet-ski huren of een ritje op een band of banaan achter een boot. Veilig ontspannen onder het toeziend oog van de strandwacht.

Genieten van de natuur zonder de aanwezigheid van veel medetoeristen? Ga naar de rustige, ongerepte kusten. Vrijwel alle gebieden zijn toegankelijk.


Scooter huren in Griekenland, goed om te weten!

scooter huren in GriekenlandDe bestuurder van een bromfiets moet volgens de Griekse wet in het bezit zijn van een rijbewijs A (motorrijbewijs) of een bromfietsrijbewijs. De Nederlandse regeling waarmee je met rijbewijs B op een bromfiets mag rijden, kent men in Griekenland niet.

Hoewel een verhuurder meestal akkoord gaat met een Nederlands B-rijbewijs, bestaat de kans dat bij een aanrijding de bestuurder aansprakelijk is zonder dat hij schuld heeft.

Dus als je geen rijbewijs A hebt (motorrijbewijs), zorg dat je in Griekenland dan een bromfietsrijbewijs hebt!


Vanuit Griekenland bellen

Om vanuit Griekenland naar Nederland te kunnen bellen, kiest u +31 en vervolgens het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer. Bellen vanuit een telefooncel met kaart is het goedkoopste.

Uw mobiele telefoon kunt u zonder problemen gebruiken mits u de mogelijkheid hebt om in het buitenland te bellen of te sms'en.

De telefooncellen van de OTE (De Griekse Telecommaatschappij) zijn de goedkoopste plaats voor lokale en internationale telefoongesprekken. Je loopt een OTE-gebouw binnen en zoekt een vrije telefooncel waar je ongestoord kunt bellen. Als het telefoongesprek is afgelopen betaal je aan de balie. OTE telefoongebouwen zijn open vanaf 08:00 tot 14:00. In openbare telefooncellen bel je met een telefoonkaart (tilekarta). Telefoonkaarten zijn te koop bij kiosken en OTE-kantoor. Ook bij kiosken met een meter kan getelefoneerd worden, lokaal en internationaal.