De Griekse eilanden-Corfu excursies


Minicruise Parga en Paxos:

Een vakantie in Griekenland is niet compleet zonder bootexcursie! Allereerst zal de boot vertrekken naar het vasteland van Griekenland, naar het prachtige havenplaatsje Parga. Deze pittoreske havenplaats met zijn kleine straatjes en leuke gekleurde huisjes is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Boven op de rotsen staat een Romeinse vesting die u ook kunt gaan bekijken. U heeft ruim de tijd om alles op uw gemak te doen. Vervolgens gaat de boot naar het kleine, nog onaangetaste eilandje Paxos. De boot zal aanmeren bij het plaatsje Gaios waar u de tijd heeft om rond te kijken, lekker te lunchen of te winkelen. U kunt hier met een speedboot naar de beroemde blauwe grotten varen. Kortom een heerlijke, ontspannen dag waarbij u alle vrijheid heeft om te doen en laten waar u zin in heeft.


Noordtour:

Deze eilandtour neemt u mee naar de bekendste en mooiste plekjes van Noord-Corfu. Als eerste zult u een bezoek brengen aan Paliokastritsa. Waarschijnlijk het mooiste deel van Corfu! U kunt hier genieten van de schitterende natuur, met de grillige rotskust en de onwaarschijnlijk blauwe zee. Hoog boven Paliokastritsa staat een oud klooster uit de 13e eeuw. Dit klooster is nog altijd bewoond en u krijgt de gelegenheid een kijkje te nemen in het kerkje en in de kloostertuinen. Ook zal er een stop gemaakt worden in Lakones, Bella Vista. Zoals deze benaming aanduidt heeft u hiervandaan een schitterend uitzicht. U zult ook Kassiopi bezoeken. Kassiopi is een oud vissersplaatsje met authentieke restaurantjes en leuke winkeltjes.
Wat de rest van de dag u brengt, zal de (Nederlandstalige) gids u graag zelf vertellen.


Zuidtour:

Met deze tour laten wij u kennismaken met het onbekende zuiden van Corfu. Het zuiden heeft vele oude olijfboomgaarden en kleine traditionele dorpjes met nauwe straatjes. De meeste straatjes zijn er zo smal dat er geen auto door kan. Allereerst vertrekt de bus naar Gastouri, waar het paleis van Keizerin Elisabeth (Sissi) van Oostenrijk ligt. U krijgt een rondleiding door de beeldentuin van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over Corfu-Stad. Via slingerende bergweggetjes wordt koers gezet richting het westen van Corfu naar het bergdorpje Siranades. De bus kan het dorpje niet in daarom gaat de tocht door het dorp te voet verder. De gids laat u kennismaken met het traditionele dorpsleven en neemt u mee naar een minimuseum: het folkloremuseum. Daarna vervolgt de bus zijn reis en rijdt naar Aggio Theodori voor een kop koffie. Hier heeft u een schitterend uitzicht over de baai van Agio Gordys. Na de koffiestop gaat u verder naar het dorpje Kato Garouna. Ook hier maakt u een wandeling door het dorp. U brengt een bezoek aan een oude weverij waar nog op de oude manier tapijten met de hand worden geknoopt. Vervolgens rijdt de bus langs Agios Mattheus en verder naar beneden, naar het strand van Maratias, waar gestopt wordt voor de lunch. Via de zuidoostkust rijden we terug naar Corfu-Stad en wordt u weer afgezet op de plaats waar u s ochtends bent opgestapt.


Riviersafari:

s Morgens wordt u met een transferbus naar de haven gebracht waar u op de ferryboot stapt die naar het vasteland van Griekenland, Igoumenista, zal vertrekken. Vanuit Igoumenista vertrekt de bus naar het plaatsje Gliki waar zich de Acheron rivier, de dodenrivier, bevindt (ca. 1 uur rijden). U krijgt een drankje aangeboden en u heeft de mogelijkheid om een broodje of iets warms te eten. Rond 13.00 uur start het avontuur. Stroomopwaarts gaat u de rivier bedwingen!! Na ongeveer 3 uur lopen, zwemmen en klauteren door een schitterend stuk natuurgebied door bergen en valleien komt u bij het eindpunt. Hier staat een warme maaltijd voor u klaar. Na de maaltijd heeft u nog wat tijd om rond te kijken. Vervolgens gaat de bus terug naar Corfu.


Kaiki BBQ:

Zin in een heerlijke, ontspannen dag op de boot en toch ook wat van Corfu zien? Ga dan mee met de Kaiki barbecue! Met de Kaiki-boot vaart u langs de noordkust van Corfu naar een strand dat alleen toegankelijk is per boot. Hier kunt u heerlijk gaan genieten van zon, zee en strand terwijl de bemanning van de boot een heerlijke barbecue klaarmaakt met echte huisgemaakte tzatziki en een glas ouzo natuurlijk. Na de lunch heeft u de tijd om nog even uit te buiken en te genieten van de zon. Zodra de bemanning klaar is, vaart u verder naar Saint Stefanos waar de mogelijkheid is tot een kleine wandeling of het drinken van een kopje koffie bij een terrasje aan de zee. Op de terugweg naar Corfu-Stad wordt er nog een stop gemaakt voor een verfrissende duik!


Jeepsafari:

Ontdek het binnenland van Corfu op een spannende manier! Proef de geest van vervlogen tijden en geniet van een adembenemend landschap. U gaat per jeep naar het noorden van het eiland waar u zult genieten van de prachtige natuur. We bezoeken onder andere de Pantokrator, dit is het hoogste punt van het eiland en ligt op 916 meter. Van hier heeft u een prachtig uitzicht over het eiland. Er wordt een stop gemaakt voor de lunch en er wordt gelegenheid gegeven om een frisse duik te nemen.


Kan ik deze zomer vertrouwd naar de Griekse eilanden.

Van enkele mensen kreeg ik de vraag, nu het economisch niet goed gaat met Griekenland kan ik dan vertouwd op vakantie naar Griekenland? De Griekse bevolking wordt flink aangepakt door deze regering wat natuurlijk resulteert in onvrede. De afgelopen jaar gekozen regering mag het puin ruimen van de vorige regering. Zoals een Griek tegen mij zei afgelopen jaar, heeft de vorige regering Griekenland verkwanseld met oplichterij.

Maar ga je op vakantie naar de Griekse eilanden, dan zul je weinig van onvrede merken, heel veel mensen op de eilanden zijn afhankelijk van het toerisme. Ik kan met zekerheid stellen dat u met open armen ontvangen zult worden, zoals het altijd geweest is.

Een vakantie in Griekenland is een appartementje boeken, leuke dingen doen, naar het strand, en s'avonds heerlijk relaxen in een plaatselijke taverna. En je komt herboren thuis.

Ontvlucht de Nederlandse stress! En steun de bevolking op de Griekse eilanden!

Nog nooit op vakantie geweest naar de Griekse eilanden, probeer het eens en proef de sfeer die je niet kunt uitleggen.

Heb je al zin in Griekenland?

Alonissos,Chios, Corfu, Cruise, Kreta, Eilandhoppen, Island Hopping, Karpathos, Kefalonia, Kos, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mykonos, Naxos, Parga, Paros, Paxos, Peloponnesos, Rhodos, Samos, Santorini, Skiathos, Skopelos, Thassos, Zakynthos, Zeilvakanties, Zonnig, of Actief.

Wat gaat het worden!?

Wanneer naar Griekenland

In beginsel kun je naar de Griekse eilanden in het vakantieseizoen van 1 april tot 31 oktober.

Hou je van de natuur en wil je niet in de drukte zitten, dan is het voorjaar de beste tijd. (rond meivakantie, juni) Geniet van de uitbundige bloei en geur van de natuur! gemiddelde temperatuur 20-25 graden.

Hou je van gezellige drukte en kun je alleen in het hoogseizoen (zomervakantie, juli, augustus) zoek dan de populaire eilanden op. Wil je toch rust in het hoogseizoen? Er zijn diverse reisorganisaties die accommodaties aanbieden ver van de drukte en op nog relatief rustige eilanden. Temperaturen van 20 tot 40 graden.

Naseizoen (september, oktober, herfstvakantie) In deze periode kun je ook nog ongeremd genieten van de Griekse sfeer. De bestemmingen zijn over het algemeen wat rustiger zodat je optimaal kunt genieten van strand, cultuur enz. De natuur is vaak dor door de warme zomer. Temperaturen circa 20 tot 25 graden.

Klimaatverschillen in Griekenland

Klimaatverschillen zijn er wel degelijk. Corfu, Zakynthos, e.d. liggen aan de westkant van Griekenland. Hier heb je een klimaat vergelijkbaar met een Italiaans klimaat. Lesbos, Kos, Rhodos e.d. liggen aan de oostkant van Griekenland, denk hierbij aan een Turks klimaat. Karpathos, Kreta e.d. zijn de zuidelijkste eilanden waar het buiten het hoogseizoen goed verblijven is.
Klimaat en weer Griekenland

weer in Griekenland Griekenland heeft een Mediterraan klimaat met veel zon, milde temperaturen en beperkte regenval. Door de geografische positie, het verschil in hoogte en de verdeling van vaste land en zee, kent het Griekse klimaat veel variatie. Gelukkig zorgt een aangename wind op de eilanden meestal voor de nodige afkoeling.

De warmte is overigens minder benauwend dan in Nederland, omdat er minder vocht in de Griekse lucht zit.

Tussen eind augustus en eind oktober steekt met name rond de Dodekanesos een stevige bries op, dit benvloedt de temperatuur niet.
Kom je net aan, is een petje en goed insmeren geen sinicure. Bij aankomst met het vliegtuig is het uitstappen en verademing, het mooiste gevoel wat je kan hebben, je wordt omringt met warmte.

Wil je de temperaturen voor vandaag weten? Kijk dan even op onze weerpagina


Pasen in GriekenlandFeestdagen Griekenland 2014.

Ondanks het feit dat er een rits nationale officile feestdagen in Griekenland zijn waarbij het hele land vrijaf heeft, moet je weten dat elk Griekse eiland, dorp en stad ook nog zijn eigen feestdagen heeft.

Wil je meer weten over de Griekse feestdagen?
Kijk dan even op Griekse feestdagen 2014.


Stranden Griekenland

De Griekse kust is 16.000 kilometer lang en bestaat voor de helft uit eilanden. Uniek is de grote diversiteit van het kustlandschap.

Uitgestrekte zandstranden, kleine baaien en inhammen, duinen, wetlands, kusten met kiezels en grotten omgeven door grillige rotspartijen.

De Griekse stranden zijn ook erg populair vanwege het heldere, blauwe water. Niet voor niets kregen 404 stranden en 5 jachthavens in Griekenland de prijs Blue Flag.

Veel stranden hebben de nodige faciliteiten. Ligstoelen met parasols, allerlei winkeltjes, cafs, gezellige barretjes en restaurants. Verder bieden strand en zee meer dan zonnebaden en zwemmen. Zoals een jet-ski huren of een ritje op een band of banaan achter een boot. Veilig ontspannen onder het toeziend oog van de strandwacht.

Genieten van de natuur zonder de aanwezigheid van veel medetoeristen? Ga naar de rustige, ongerepte kusten. Vrijwel alle gebieden zijn toegankelijk.


Scooter huren in Griekenland, goed om te weten!

scooter huren in GriekenlandDe bestuurder van een bromfiets moet volgens de Griekse wet in het bezit zijn van een rijbewijs A (motorrijbewijs) of een bromfietsrijbewijs. De Nederlandse regeling waarmee je met rijbewijs B op een bromfiets mag rijden, kent men in Griekenland niet.

Hoewel een verhuurder meestal akkoord gaat met een Nederlands B-rijbewijs, bestaat de kans dat bij een aanrijding de bestuurder aansprakelijk is zonder dat hij schuld heeft.

Dus als je geen rijbewijs A hebt (motorrijbewijs), zorg dat je in Griekenland dan een bromfietsrijbewijs hebt!


Vanuit Griekenland bellen

Om vanuit Griekenland naar Nederland te kunnen bellen, kiest u +31 en vervolgens het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer. Bellen vanuit een telefooncel met kaart is het goedkoopste.

Uw mobiele telefoon kunt u zonder problemen gebruiken mits u de mogelijkheid hebt om in het buitenland te bellen of te sms'en.

De telefooncellen van de OTE (De Griekse Telecommaatschappij) zijn de goedkoopste plaats voor lokale en internationale telefoongesprekken. Je loopt een OTE-gebouw binnen en zoekt een vrije telefooncel waar je ongestoord kunt bellen. Als het telefoongesprek is afgelopen betaal je aan de balie. OTE telefoongebouwen zijn open vanaf 08:00 tot 14:00. In openbare telefooncellen bel je met een telefoonkaart (tilekarta). Telefoonkaarten zijn te koop bij kiosken en OTE-kantoor. Ook bij kiosken met een meter kan getelefoneerd worden, lokaal en internationaal.